Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!
Oferte last minute vara 2018 Insula Evia - reducere 40% - Grecia - charter autocar - hoteluri - vile - rezervari online - tarife
LAST MINUTE: :
User Rating: / 8
PoorBest 

VACANTA TA DE VIS 2018 IN GRECIA
INSULA EVIA

insula evia


PROGRAM TURISTIC CU AUTOCAR / INDIVIDUAL

 

Tarife Pachete autocar

tarife de persoana in euro 6 / 7 / 12 / 14 nopti / autocar inclus

Studio Athineon 3* (NOU 2017!) Fara masa Pefki de la 21 EURO
Studio Athina 3* (NOU 2017!) Fara masa Pefki de la 21 EURO
Studio Dinos 2* (NOU 2016!) Fara masa Pefki de la 39 EURO
Studio Konstantinos 3* (NOU 2016!) Fara masa / Demipensiune Pefki de la 48 EURO
Vila Santis 3* Fara masa Pefki de la 62 EURO
Vila Niki 2*+ Fara masa Pefki de la 51 EURO
Vila Hristos 2* Fara masa Pefki de la 125 EURO
Hotel Galini 3* Mic dejun Pefki de la 206 EURO 


Descriere insula

Descriere destinatie turistica:

Insula Evia

Evia este o insula lunga de 175 km. ┼či lata de 6 pana la 45 km, paralela cu Grecia continentala. Ea este continuarea lantului muntos de pe partea continentala, din care fac parte Olimpul si muntele Athos. In punctul cel mai apropiat, cam la mijlocul ei, este legata de continent prin doua poduri. Ca marime, Evia este a doua insula a Greciei (dupa Creta) si a treia din estul Marii Mediteranee (dupa Cipru si Creta).
Desi este atat de mare, practic este necunoscuta de turismul strain. Aceasta se datoreaza faptului ca infrastructura de drumuri asfaltate s-a dezvoltat mult mai incet decat in celelalte parti ale Greciei.

Astazi insula este usor accesibila din diferite puncte:
ÔÇó din partea de nord: trecand cu ferry-boat-ul, care pleaca spre insula din 3 porturi de pe continent - Glifa, Arkitsa, Agios Konstantinos.
ÔÇó din partea de mijloc, la capitala insulei: Chalkida, trecand peste cele doua poduri, si la Eretria, trecand din portul Oropos
ÔÇó din sud, trecand cu ferry-boat-ul din porturile Agia Marina, Rafina.

Evia este divizat─â ├«n trei regiuni delimitate natural ┼či av├ónd caracteristici geomorfologice ┼či de ambient diferite (nord, central, sud).
Nordul insulei este puternic împădurit, dominat de vârful Pyxaria (1.341 m), cu un climat similar cu cel al peninsulei Pelion situată în nord, pe continent;
Centrul insulei este cea mai larg─â ┼či fertil─â parte a Eviei, unde, la sud de muntele Dhirfis (1.745 m, cel mai ├«nalt v├órf al insulei) se ├«nt├ólnesc c├ómpii relativ ├«ntinse; ambientul este asem─ân─âtor cu cel al Beo┼úiei.
Sudul insulei este o zon─â accentuat muntoas─â av├ónd o clim─â cu influen┼úe maritime; este zona cea mai dep─ârtat─â de continent. Are o popula┼úie dispersat─â ┼či un relief ┼či ambient asem─ân─âtor celui al insulelor din nordul Cicladelor. In centru se afla muntele Ochi (1.394 m), care leag─â centrul de sudul insulei. In sud se afla si cea mai ├«ngust─â parte a Eviei av├ónd o l─â┼úime minim─â de numai 6 km
Insula se remarc─â prin natura variat─â, satele pitore┼čti, apele cristaline ┼či mun┼úii inal┼úi.
Este o insul─â care a┼čteapt─â sa fie descoperit─â!
ACCESIBILITATE
├Än zilele noastre insula este u┼čor accesibil─â at├ót din partea de nord ┼či sud, cu ferry-boat-ul c├ót ┼či ├«n partea de mijloc, la Chalkida, capitala insulei, printr-un pod modern, ┼či podul istoric, vechi. Exist─â linii de autobuz din Salonic si din Atena ┼či linie ferat─â p├ón─â la Chalkida.

INFRASTRUCTURA

Infrastrucura hotelier─â

Vizitatorii au o mare varietate de posibilit─â┼úi de cazare: de la complexe mari hoteliere, p├ón─â la camere de ├«nchiriat, bungalow-uri ┼či campinguri organizate. ├Än partea de nord si de sud a insulei caz─ârile sunt preponderent ├«n vile si pensiuni, iar ├«n partea central─â ├«n complexe mai mari.

Infrastructura de drumuri si de comunicatii

Toat─â insula este str─âb─âtut─â de re┼úeaua rutier─â asfaltat─â inter-regional─â ┼či de provincie. Conexiunea cu ┼čoseaua na┼úional─â de circula┼úie E75 se face ├«n apropierea ora┼čului Chalkida. Deservirea transportului pe insul─â se realizeaz─â prin re┼úeaua local─â de autobuze (KTEL din autogara Chalkida). Re┼úeaua de c─âi ferate ajunge p├ón─â ├«n ora┼čul Chalkida.

ASEZ─éRI

Toate a┼čez─ârile insulei, chiar si cele montane, sunt u┼čor accesibile ┼či se afl─â la mic─â distan┼ú─â de mal. Ele reprezint─â locuri de popas care ofer─â sortimente culinare deosebite. Asez─ârile montane sunt inconjurate de paduri bogate. Ele p─âstreaz─â amprenta vie┼úii tradi┼úionale de pe aceste meleaguri.

BUC─éT─éRIA LOCAL─é

├Än Evia ├«nt├ólnim tradi┼úii gastronomice specifice, majoritatea aduse de cei veni┼úi din Asia Mic─â. ├Än restaurantele de pe malul m─ârii vizitatorul poate alege dintr-o mare varietate de pe┼čti ┼či fructe de mare. ├Än zona de munte pot gusta mai ales produse din carne, v├ónat, m├ónc─âruri la cuptor ┼či pl─âcinte tradi┼úionale (pites). Toate combina┼úiile gastronomice sunt preg─âtite cu ulei de m─âsline, zarzavaturi ┼či fructe locale, plante aromatice ca izma si busuiocul.

MAREA SI PL─éJILE
Pe insula Evia exist─â nenum─ârate plaji si golfuri s─âlbatice, practic necunoscute. Este practic imposibil de spus cu exactitate care este num─ârul acestora. Exist─â o combinatie unic─â ├«ntre ┼ú─ârmul m─ârii ┼či masivul muntos care se ├«nal┼ú─â brusc, at├ót de aproape de mare. Diversitatea ┼či frumuse┼úea pejsajului taie respira┼úia.

Malul de vest
Apele golfului Evian sunt aproape ├«ntodeauna lini┼čtite, oferind vizitatorului posibilitatea de a ├«nota pe tot parcursul vacan┼úei. Izvoarele de ap─â dulce se scurg pe sub nivelul m─ârii ├«n golf, din care cauz─â apa m─ârii este r─âcoroas─â ┼či mai pu┼úin s─ârat─â dec├ót cea de pe partea m─ârii Egee. Pentru cei dornici de ├«not, pescuit ┼či relaxare pe malul m─ârii, partea de vest este ideal─â.
Malul de est
Marea pe aceast─â parte este imprevizibil─â. Aici sufl─â v├ónturile de nord -ÔÇ×meltemiÔÇŁ, mai ales ├«n luna august. Este por┼úiunea ideal─â pentru cei ce se bucur─â de imaginea infinit─â a m─ârii, nu sunt interesa┼úi de pescuit, ┼či cei ce se bucur─â de valuri.

Excursii optionale

MUNŢII
Pe insula Evia sunt multe trasee turistice naturale montane si semimontane. Aceste trasee traverseaza mun┼úii, trec prin sate pitore┼čti, ├«nt├ólnesc izvoare, r├óuri ┼či parcuri naturale, p─âduri de cire┼či, platani, stejari ┼či pini. Iubitorii de aventuri se pot antrena cu bicicletele montane sau f─âc├ónd hipism pe drumurile lini┼čtite din p─âduri, pe c─âr─âri practic izolate. Pe pantele naturale de escaladare se pot antrena iubitorii acestui sport. C─âldura malului m─ârii este dat─â uit─ârii la umbra r─âcoritoare de pe traseele pitore┼čti.

M─éN─éSTIRI
M─ân─âstirile istorice sunt demne de vizitat de amatorii de pelerinaje ┼či nu numai. Exist─â pe insul─â un num─âr total de 47 de m─ân─âstiri noi ┼či vechi (nu func┼úioneaz─â toate) ┼či 117 biserici cu fresce, toate sub autoritatea Mitropoliei din Chalkida. Nu este de mirare c─â acesta insul─â este iubit─â de oameni care doresc lini┼čte ┼či ├«nnoire sufleteasc─â!

DISTRACŢII si INTERESE CULTURALE
Vizitatorii pot opta ├«ntre excursii, plimb─âri, via┼ú─â cultural─â ┼či ie┼čiri nocturne. A┼čez─ârile care ofera aceast─â varietate de posibilit─â┼úi sunt aproape una de alta. Pentru cei cu interes cultural, se organizeaz─â diverse activit─â┼úi cu particip─âri chiar ┼či interna┼úionale (ex. ÔÇťFestivalul ElymniaÔÇŁ din Limni, ├«ntre 1-15 August, ÔÇťFestivalul CohiliaÔÇŁ, organizat la teatrul de var─â ÔÇťConcert TheatreÔÇŁ din Spiada Limni, Festivalurile de var─â din Rovies, din Edipso, etc. Pentru cei ce doresc s─ârb─âtori cu specific religios au ocazia s─â participe la hramurile organizate la faimoasele biserici (de ex. hramul Sf. Ioan Rusul, din 27 Mai).
Situri archeologice de mare importan┼ú─â se g─âsesc la Eretria ┼či la Chalkida. ├Än cadrul unei excursiilor de o zi se poate vizita Atena.
Pentru ce cu interese ecologice p─âdurea ┼či mica cascad─â din Drimonas, din nordul Eviei, va oferi experien┼úe de neuitat. Mare interes reprezint─â ┼či platanul de 2.500 ani din Evia de Nord (Prokopi) ┼či ÔÇ×Casele DragonilorÔÇŁ de pe muntele Ohi, din sudul insulei.

SPORTURI

Vizitatorul Eviei de Nord poate opta ├«ntre plimb─âri pe trasee semimontane, hipism, scufund─âri ┼či ├«not. Sporturile obi┼čnuite maritime se pot practica doar ├«n unele sta┼úiuni din Evia central─â.

  

REZERVARE ONLINE PACHET TURISTIC SELECTAT

 

Nume si prenume (obligatoriu)
 
Telefon (obligatoriu)

###
-
###
-
####
 
Adresa de email (obligatoriu)
 
Descriere servicii solicitate (Perioada, hotel, tip camera, numar persoane, etc.)
 
 

 Termeni si Conditii

Am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile pentru utilizarea website-ului

 Politica de confidentialitate

Cand plasati o comanda pentru servicii pe website-ul nostru, colectam: numele dvs, adresa de facturare, adresa de livrare, CNP, serie si numar CI, telefon, email, ip, date despre compania dvs. Aceste informatii vor fi transmise mai departe catre agentia turoperatoare, catre unitatea de cazare sau catre alti furnizori de servicii turistice. Daca nu furnizati aceste informatii, nu veti putea achizitiona servicii de pe website-ul nostru sau sa incheiati un cotract cu noi. Prin accesarea butonului FINALIZARE, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.