Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!
Oferte early booking vara 2021 Peloponez - Tolo - reducere pana la 40% - Grecia - charter autocar - rezervari online - tarife - reduceri

banner peloponez

conditii intrare grecia 2021-min


PROGRAM TURISTIC CU AUTOCAR / INDIVIDUAL

 

Tarife Pachete autocar

tarife de persoana in euro /7 nopti / autocar inclus

Hotel Aris 3* Fara masa Tolo de la 167 EURO
Studio Marina 2*+ Fara masa Tolo de la 99 EURO
Studio Heliotopos 3*+ Fara masa Tolo de la 79 EURO 


Descriere destinatie turistica

Descriere destinatie turistica:

Peloponez

Peloponezul este o peninsulă în sudul Greciei, constituind aproape întreg teritoriul țării de la sud de Golful Corint. Este de asemenea o regiune a Greciei, formată din 5 prefecturi. Regiunea Peloponez acoperă doar parțial peninsula. 

Peloponezul are o suprafață de aproximativ 21 549 km². Formează partea sudică a Greciei continentale, deși teoretic este o insulă după construirea Canalului Corint în 1893. Are două legături terestre cu restul Greciei, una naturală sub forma Istmului Corint și una artificială, reprezentată de Podul Rio-Antirio (terminat în 2004). 

Peninsula are un interior muntos și coaste neregulate, cel mai înalt punct fiind Muntele Taygetus. Include patru peninsule îndreptate spre sud, Messenia, Peninsula Mani, Capul Malea (cunoscut de asemenea ca Epidaurus Limera), și Argolida în nord-estul îndepărtat al Peloponezului. 
În largul coastei peloponeziace se află două arhipelaguri: Insulele argo-saronice spre est și Insulele ionice în vest. Insula Kythira, din apropiere de peninsula Epidaurus Limera din sudul Peloponezului este considerată ca făcând parte din Insulele ionice. 

Mulţumita varietatii incredibile a peisajelor şi a numeroaselor opţiuni oferite vizitatorilor, Peloponezul se transformă treptat într-o destinaţie tot mai atractivă. Lacuri şi izvoare integrate in peisaje pitoreşti cu culori fantasmagorice pe tot parcursul anului inconjoara catunele montane în Arcadia şi Corint. Plaje de o frumusete deosebita se gasesc în Messinia şi Lakonia. Reţeaua de drumuri este bună şi o vizită la Peloponese merită cu siguranţă, fiind o experienţă extraordinară.

 

Excursii optionale

Excursii opționale

ATENA de la 40 euro/ + intrare Akropolis de la 12 eur/persoana

Se pleaca la aproximativ ora 07.30 din Tolo catre Atena. Vizitam faimosul Parthenon pe Acropole ( biletul de intrare la Acropole se achita separat: aproximativ 12 eur/persoana). Acropole, unul din cele mai vizitate locuri din lume, simbolul civilizatiei antice grecesti. Parthenon- templu dedicat zeitei Athena,  protector al orasului antic din Atena . Pentru construirea sa au folosit marmura de la Muntele Penteli.
Timp liber pentru vizita si cumparaturi in vestitul cartier Plaka. Dupa timpul liber se viziteaza Stadionul Marble si Cladirea Parlamentului ( schimbarea garzii). In tot acest timp trecem si vizitam la exterior Academia Universitara si Biblioteca Nationala. Pe drumul de intoarcere scurta oprire la Canalul Corinth – un loc unic de unde putem admira atat Marea Ionica cat si Marea Egee. Nero a fost primul imparat care a demarat inceperea constructiei acestui canal. Canalul Corinth are o lungime de 6343 metri, latimea variaza intre 21 si 25 de metri iar adancimea apei este de peste opt metri. Culoarului navigabil este flancat de pereti de stanca imensi, cel mai înalt punct fiind situat la o inaltime de 90 de metri deasupra apei. Proportiile impresionante ale canalului par ca acesta sa para un canion adanc. Vapoarele de croaziera si nu numai, care trec prin acest loc, au nevoie de remorchere pentru a naviga in siguranta. Excursia se efectueaza cu ghid in limba romana pentru minim 25 de persoane, in cazul in care sunt mai putin de 25 de persoane participante – ghidul va imparti pliante si va oferi informatii in autocar. Revenim in Tolo in jurul orei 19.00.

OLYMPIA de la 45 euro + taxa de intrare 9 euro/persoana

Plecare in jurul orei 07.30 dimineata din Tolo. Ne intoarcem in timp in locul nasterii Jocurile Olimpice. Avem o zi intreaga la dispozitie pentru a vizita Statuia lui Zeus  - realizata din aur si fildes, una din cele 8 minuni a lumii, Templul lui Zeus, Templul Zeitei Hera – cel mai vechi templu din Olympia. Muzeul Arheologic din Olympia adaposteste cele mai vechi obiecte de arta din Grecia Antica. Muzeul este impartit in doua cladiri: una dedicata vizitatorilor si una expozitionala, care cuprinde expozitii organizate pe diferite perioade istorice. Bilet intrare se achita separate ( aproximativ 9 eur/persoana). Revenim in Tolo in jurul orei 19.00.

CROAZIERA PE CANALUL CORINTH – VIZITA NEMEA ( CRAMA VINURI BAIRAKATARIS) de la 30 euro /persoana + trecere Canal Corinth 12 euro/persoana + Nemeea 4 euro/persoana

Croaziera prin Canalul Corinth care leaga Mareea Egee cu Marea Ionica. Nero a fost primul imparat care a demarat inceperea constructiei acestui canal. Canalul Corinth are o lungime de 6343 metri, latimea variaza intre 21 si 25 de metri iar adancimea apei este de peste opt metri. Culoarului navigabil este flancat de pereti de stanca imensi, cel mai înalt punct fiind situat la o inaltime de 90 de metri deasupra apei. Proportiile impresionante ale canalului par ca acesta sa para un canion adanc.

Nemea este zona cea mai cunoscuta din Peloponez pentru cultivarea celei mai vechi vite de vie din Grecia. Vom vizita Crama Bairakataris pentru a degusta vinurile renumite, sit –ul arheologic cu baile romane si Templul lui Zeus.

EPIDAVROS – NAFPLIO – MYCENE de la 30 euro ( plus intrarile Epidavros 6 eur/persoana,  Mycene – 8 euro/persoana )

Plecare la ora 08.00 din Tolo catre Epidavros.  Epidavros ( Epidaurus) un fost mic oras din Grecia Antica este cunoscut pentru  acustica sa perfecta, sanctuarul si teatrul care functioneaza si in zilele noastre. Legendele spun ca aici s-a nascut fiul lui Apollo – Asclepios – zeul medicine.  Micul muzeu expune exemplare de instrumente medicale folosite in era respectiva, impreuna cu vase si sculpturi descoperite in timpul sapaturilor. ( Bilet intrare aproximativ 6 euro/pers). Orasul antic Epidaurus a fost inscris in anul 1988 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Nafplion, Nafplio sau Nauplion este un oras portuar situat in nord-estul peninsulei Peloponez, aproape de capatul nordic al Golfului Argolic. Un oras cu o deosebita valoare istorica, fiind prima capitala a Greciei moderne, intre anii 1829-1834.  Legenda spune ca orasul a fost fondat de Nauplios, fiul lui Poseidon.

 Nafplio este considerat ca unul dintre cele mai frumoase orase din Grecia. Orasul vechi – situat pe o mica peninsula, cu cladiri vechi din timpul dominatiei venetiene, ne incanta cu piatete largi, stradute inguste, terase si cafenele, magazine cu produse locale. Cele mai cunoscute fortarete ale orasului sunt Bourtzi si Palamidi, iar cea mai veche este Akronafplia.

Fortareata antica Mycene (Mycenae) a fost ridicata in jurul anilor 1600 i. Hr , in nord-estul Peloponezului.  Locuitorii cetatii au detinut suprematia asupra regiunii, Cretei si a tuturor insulelor din Marea Egee, intre 1600 i. Hr si 1050 i. Hr – perioada  a fost denumita drept “perioada miceniana”. Mycene este plin de legende mitologice despre Hercule, Razboiul Troian si regele Agamemnon. Exista un mister care planeaza asupra orasului Mycene: mormintele circulare dau o stare de ameteala, in clipa cand pasesti prin pasajele de trecere inguste si care te poarta numai in cerc. Tot aici se afla impresionantul mormant al regelui Agamemnon, construit in anul 1250 i. Hr. Ne intoarcem in Tolo in jur de ora 16.00. ( Bilete intrare  Epidavros – 6 eur/pers; Mycene – 8 eur/pers).

NAFPLIO BY NIGHT  de la 15 eur/persoana

Plecare in jurul orei 18.00 sau 20.15, intoarcere: 22.30 sau 24.00. Nafplio – prima capitala a Greciei moderne, o destinatie perfecta pentru cei romantici. In partea veche a orasului se poate admira arhitectura venetiana, monumente islamice din epoca otomana. Stradutele inguste cu case vechi si frumoase, multe terase cu mancare traditionala, magazine cu produse hand-made. Orasul este inconjurat de formatiuni muntoase  si de cunoscutele fortarete Bourtzi (construita de venetieni in 1473 ) si Palamidi ( construita de venetieni , in jurul anului 1686) iar cea mai veche este Akronafplia. Precum orice loc din Grecia, orasul este plin de istorie si legende. Veti  petrece o seara minunata intr-un loc plin de istorie mit si legenda!

SEARA GRECEASCA de la 35 eur/persoana

Va invitam sa participati la o seara greceasca unica intr-un frumos sat traditional. Muzica live si dansurile grecesti va vor face sa va indragostiti de specificul acestei zone minunate.