Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!
Oferte early booking vara 2021 Insula Evia - reducere 40% - Grecia - charter autocar - hoteluri - vile - rezervari online - tarife

VACANTA TA DE VIS 2021 IN GRECIA
INSULA EVIA

banner evia

conditii intrare grecia 2021-min

PROGRAM TURISTIC CU AUTOCAR / INDIVIDUAL

 

Tarife Pachete autocar / individual

tarife de persoana  7 / 12 / 14 nopti / autocar optional

Vila Frosso 2* (NOU 2019!)
Fara masa Neos Pirgos de la 35 EURO
Vila Kairi 2* (NOU 2019!) Fara masa Orei de la 35 EURO
Vila Kolizas 2* (NOU 2019!) Fara masa Neos Pirgos de la 29 EURO
Vila Sofia 2* (NOU 2019) Fara masa Neos Pirgos de la 54 EURO
Vila Stefanos 2* (NOU 2019) Fara masa Pefki de la 35 EURO
Hotel Artemision 2* (NOU 2019) Mic dejun Edipsos de la  379 RON
Hotel Mirtia 2* (NOU 2019) Mic dejun Pefki de la 379 RON
Hotel Ilion 3* (NOU 2019) Mic dejun Edipsos de la 379 RON
Hotel Hermes 3* (NOU 2019) Mic dejun Edipsos de la 379 RON
Hotel Themis 3* (NOU 2019) Mic dejun Edipsos de la 379 RON
Studio Asteria 3*+ Fara masa Edipsos de la 53 EURO
Hotel Efstratios 2*+ Mic dejun Edipsos de la 54 EURO
Boutique Hotel Iris 3* Mic dejun Edipsos de la 94 EURO
Studio Maria Louisa 3* Fara masa Pefki de la 43 EURO
Studio Athineon 3* (NOU 2017!) Fara masa Pefki de la 21 EURO
Studio Athina 3* (NOU 2017!) Fara masa Pefki de la 21 EURO
Studio Dinos 2* (NOU 2016!) Fara masa Pefki de la 39 EURO
Studio Konstantinos 3* (NOU 2016!) Fara masa / Demipensiune Pefki de la 48 EURO
Vila Santis 3* Fara masa Pefki de la 62 EURO
Vila Niki 2*+ Fara masa Pefki de la 51 EURO
Vila Hristos 2* Fara masa Pefki de la 125 EURO
Hotel Galini 3* Mic dejun Pefki de la 206 EURO 

Descriere insula

Descriere destinatie turistica:

Insula Evia

Evia este o insula lunga de 175 km. şi lata de 6 pana la 45 km, paralela cu Grecia continentala. Ea este continuarea lantului muntos de pe partea continentala, din care fac parte Olimpul si muntele Athos. In punctul cel mai apropiat, cam la mijlocul ei, este legata de continent prin doua poduri. Ca marime, Evia este a doua insula a Greciei (dupa Creta) si a treia din estul Marii Mediteranee (dupa Cipru si Creta).
Desi este atat de mare, practic este necunoscuta de turismul strain. Aceasta se datoreaza faptului ca infrastructura de drumuri asfaltate s-a dezvoltat mult mai incet decat in celelalte parti ale Greciei.

Astazi insula este usor accesibila din diferite puncte:
• din partea de nord: trecand cu ferry-boat-ul, care pleaca spre insula din 3 porturi de pe continent - Glifa, Arkitsa, Agios Konstantinos.
• din partea de mijloc, la capitala insulei: Chalkida, trecand peste cele doua poduri, si la Eretria, trecand din portul Oropos
• din sud, trecand cu ferry-boat-ul din porturile Agia Marina, Rafina.

Evia este divizată în trei regiuni delimitate natural şi având caracteristici geomorfologice şi de ambient diferite (nord, central, sud).
Nordul insulei este puternic împădurit, dominat de vârful Pyxaria (1.341 m), cu un climat similar cu cel al peninsulei Pelion situată în nord, pe continent;
Centrul insulei este cea mai largă şi fertilă parte a Eviei, unde, la sud de muntele Dhirfis (1.745 m, cel mai înalt vârf al insulei) se întâlnesc câmpii relativ întinse; ambientul este asemănător cu cel al Beoţiei.
Sudul insulei este o zonă accentuat muntoasă având o climă cu influenţe maritime; este zona cea mai depărtată de continent. Are o populaţie dispersată şi un relief şi ambient asemănător celui al insulelor din nordul Cicladelor. In centru se afla muntele Ochi (1.394 m), care leagă centrul de sudul insulei. In sud se afla si cea mai îngustă parte a Eviei având o lăţime minimă de numai 6 km
Insula se remarcă prin natura variată, satele pitoreşti, apele cristaline şi munţii inalţi.
Este o insulă care aşteaptă sa fie descoperită!
ACCESIBILITATE
În zilele noastre insula este uşor accesibilă atât din partea de nord şi sud, cu ferry-boat-ul cât şi în partea de mijloc, la Chalkida, capitala insulei, printr-un pod modern, şi podul istoric, vechi. Există linii de autobuz din Salonic si din Atena şi linie ferată până la Chalkida.

INFRASTRUCTURA

Infrastrucura hotelieră

Vizitatorii au o mare varietate de posibilităţi de cazare: de la complexe mari hoteliere, până la camere de închiriat, bungalow-uri şi campinguri organizate. În partea de nord si de sud a insulei cazările sunt preponderent în vile si pensiuni, iar în partea centrală în complexe mai mari.

Infrastructura de drumuri si de comunicatii

Toată insula este străbătută de reţeaua rutieră asfaltată inter-regională şi de provincie. Conexiunea cu şoseaua naţională de circulaţie E75 se face în apropierea oraşului Chalkida. Deservirea transportului pe insulă se realizează prin reţeaua locală de autobuze (KTEL din autogara Chalkida). Reţeaua de căi ferate ajunge până în oraşul Chalkida.

ASEZĂRI

Toate aşezările insulei, chiar si cele montane, sunt uşor accesibile şi se află la mică distanţă de mal. Ele reprezintă locuri de popas care oferă sortimente culinare deosebite. Asezările montane sunt inconjurate de paduri bogate. Ele păstrează amprenta vieţii tradiţionale de pe aceste meleaguri.

BUCĂTĂRIA LOCALĂ

În Evia întâlnim tradiţii gastronomice specifice, majoritatea aduse de cei veniţi din Asia Mică. În restaurantele de pe malul mării vizitatorul poate alege dintr-o mare varietate de peşti şi fructe de mare. În zona de munte pot gusta mai ales produse din carne, vânat, mâncăruri la cuptor şi plăcinte tradiţionale (pites). Toate combinaţiile gastronomice sunt pregătite cu ulei de măsline, zarzavaturi şi fructe locale, plante aromatice ca izma si busuiocul.

MAREA SI PLĂJILE
Pe insula Evia există nenumărate plaji si golfuri sălbatice, practic necunoscute. Este practic imposibil de spus cu exactitate care este numărul acestora. Există o combinatie unică între ţărmul mării şi masivul muntos care se înalţă brusc, atât de aproape de mare. Diversitatea şi frumuseţea pejsajului taie respiraţia.

Malul de vest
Apele golfului Evian sunt aproape întodeauna liniştite, oferind vizitatorului posibilitatea de a înota pe tot parcursul vacanţei. Izvoarele de apă dulce se scurg pe sub nivelul mării în golf, din care cauză apa mării este răcoroasă şi mai puţin sărată decât cea de pe partea mării Egee. Pentru cei dornici de înot, pescuit şi relaxare pe malul mării, partea de vest este ideală.
Malul de est
Marea pe această parte este imprevizibilă. Aici suflă vânturile de nord -„meltemi”, mai ales în luna august. Este porţiunea ideală pentru cei ce se bucură de imaginea infinită a mării, nu sunt interesaţi de pescuit, şi cei ce se bucură de valuri.

Excursii optionale

MUNŢII
Pe insula Evia sunt multe trasee turistice naturale montane si semimontane. Aceste trasee traverseaza munţii, trec prin sate pitoreşti, întâlnesc izvoare, râuri şi parcuri naturale, păduri de cireşi, platani, stejari şi pini. Iubitorii de aventuri se pot antrena cu bicicletele montane sau făcând hipism pe drumurile liniştite din păduri, pe cărări practic izolate. Pe pantele naturale de escaladare se pot antrena iubitorii acestui sport. Căldura malului mării este dată uitării la umbra răcoritoare de pe traseele pitoreşti.

MĂNĂSTIRI
Mănăstirile istorice sunt demne de vizitat de amatorii de pelerinaje şi nu numai. Există pe insulă un număr total de 47 de mănăstiri noi şi vechi (nu funcţionează toate) şi 117 biserici cu fresce, toate sub autoritatea Mitropoliei din Chalkida. Nu este de mirare că acesta insulă este iubită de oameni care doresc linişte şi înnoire sufletească!

DISTRACŢII si INTERESE CULTURALE
Vizitatorii pot opta între excursii, plimbări, viaţă culturală şi ieşiri nocturne. Aşezările care ofera această varietate de posibilităţi sunt aproape una de alta. Pentru cei cu interes cultural, se organizează diverse activităţi cu participări chiar şi internaţionale (ex. “Festivalul Elymnia” din Limni, între 1-15 August, “Festivalul Cohilia”, organizat la teatrul de vară “Concert Theatre” din Spiada Limni, Festivalurile de vară din Rovies, din Edipso, etc. Pentru cei ce doresc sărbători cu specific religios au ocazia să participe la hramurile organizate la faimoasele biserici (de ex. hramul Sf. Ioan Rusul, din 27 Mai).
Situri archeologice de mare importanţă se găsesc la Eretria şi la Chalkida. În cadrul unei excursiilor de o zi se poate vizita Atena.
Pentru ce cu interese ecologice pădurea şi mica cascadă din Drimonas, din nordul Eviei, va oferi experienţe de neuitat. Mare interes reprezintă şi platanul de 2.500 ani din Evia de Nord (Prokopi) şi „Casele Dragonilor” de pe muntele Ohi, din sudul insulei.

SPORTURI

Vizitatorul Eviei de Nord poate opta între plimbări pe trasee semimontane, hipism, scufundări şi înot. Sporturile obişnuite maritime se pot practica doar în unele staţiuni din Evia centrală.

  

 

FORMULAR REZERVARE ONLINE:

Nume si prenume *
 
Numar de telefon *

###
-
###
-
####
 
Adresa E-mail *
 
Descriere servicii solicitate (Perioada, hotel, tip camera, numar persoane, etc.) *
 
*
 Am citit si sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR afisate pe link-ul https://www.mundistours.ro/rezervari-online/gdpr.html  
 Am citit si accept termenii si conditiile de rezervare ale serviciilor unice de calatorie conf OG2/2018 afisate pe link-ul: https://www.mundistours.ro/rezervari-online/conditii-generale-de-rezervare-a-serviciilor-unice-de-calatorie-conform-og-2--2018