Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!Vreau sa cumpar cu tichete de vacanta!
Oficial! Bulgaria deschide sezonul de vara 2021 la 1 mai 2021 - conditii de calatorie - fara restrictii pentru cei vaccinati

conditii intrare BULGARIA-min

DE LA 1 MAI 2021: Bulgaria (click pentru oferte early booking 2021) ridica toate restrictiile de intrare pentru turistii vaccinati

 

Bulgaria a anuntat ieri prin intermediul Ministerului Turismului ca va deschide sezonul turistic cu incepere de la 1 Mai 2021. Data a fost aleasa special pentru turistii romani care de obicei pleaca in masa in mini-vacante de 1 Mai (care anul acesta coincide si cu vacanta de Pasti), iar turistii romani au reprezentat anul trecut cel mai mare „contingent” de turisti straini din tara de la sud de Dunare.

 

Protocolul de intrare este foarte similar cu cel anuntat de Grecia acum o saptamana si de Muntenegru acum cateva zile si implementat de Romania de mai bine de o luna si foarte probabil va fi protocolul generalizat in cele mai multe tari europene – accesul in tara va fi fara restrictii pentru cei care au fost vaccinati complet (adica ambele doze / o doza in cazul vaccinului Johnson & Johnson), daca prezinta anticorpi datorati unei infectii sau daca prezinta un test PCR efectuat cu 72 ore inainte de intrarea in tara. In acest moment, nu se poate vizita Bulgaria decat daca prezinti un test PCR cu rezultat negativ, dar de la 1 mai, aceasta obligatie va fi ridicata daca esti vaccinat sau ai anticorpi.

 

De asemenea, mastile de protectie vor fi obligatorii in toate spatiile comune inchise (deci nu pe terase, in aer liber, plaje, etc), se va pastra distantarea sociala, iar pe plaja o umbrela nu va fi folosita decat de membrii aceleasi familii sau doar de 2 persoane. Probabil, vor fi indicate masuri clare de distantare sociala si intre sezlonguri.

 

„Coridoarele verzi” pentru turiștii străini aflați în Bulgaria care au fost vaccinați, au avut coronavirus și au anticorpi, ori prezintă un test PCR negativ, ar trebui introduse cu câteva zile înainte de data anunțată pentru începere a sezonului estival - 1 mai 2021. Acest lucru a fost solicitat de hotelierii bulgari, care se bazează mult pe oaspeții din străinătate, în timpul sărbătorilor de Paște.
 
Cele mai interesate de deschiderea înainte de termen a călătoriilor turistice internaționale și de introducerea coridoarelor verzi sunt stațiunile bulgărești de pe coasta nordică a Mării Negre din Bulgaria. În mod tradițional, în această perioadă, acestea primesc mii de vizitatori din România.
 
"Înainte de a vorbi despre vară, să ne gândim la zilele libere din preajma Paștelui. Vinerea Mare este pe 30 aprilie, așa că aceste "coridoare verzi" ar trebui deschise în preajma datei de 28 aprilie", a declarat, pentru postul public de radio de la Sofia, Pavlin Kosev, de la Asociația Hotelierilor și Restaurantelor din Varna. "Din păcate, data de 1 mai nu a fost consultată cu cei din industrie. Orice coridoare verzi se deschid după 30 aprilie, acestea vor întârzia. Iar pentru noi, veniturile din preajma Paștelui sunt importante, deoarece ne vor oferi o resursă nouă pentru a ne pregăti pentru sezonul estival", a precizat Kosev.
 
Hotelierii bulgari insistă ca statul să suporte costurile testelor PCR ale turiștilor străini care sosesc în Bulgaria, ca măsură anticriză pentru sprijinirea turismului. Și din nou dau exemple cu turiștii români, care ajung de obicei cu familiile în Bulgaria.
 
"În prezent, avem aproximativ 20% rezervări românești de Paști, dar există constant multe anulări, deoarece costul unui astfel de test pentru fiecare membru al unei familii este prea mare", a spus Kosev.
 
Hotelierii din Burgas se plâng că, din același motiv, turiștii israelieni își anulează rezervările în Bulgaria. Alți colegi de-ai lor au cerut statului să asigure libera circulație a turiștilor polonezi care sosesc în Bulgaria cu autobuze, astfel încât aceștia să nu fie blocați la frontiera maghiară sau sârbă. Și anul acesta, industria insistă pentru vize electronice pentru turiștii din Rusia, Moldova, Ucraina și Belarus, pentru că acum ei preferă Turcia sau Grecia, unde acest lucru este reglementat.
 
Industria are și o altă propunere - statul să suporte costul testelor PCR ale lucrătorilor ucraineni angajați în mod tradițional în industria turismului. „Noi le plătim transportul, mâncarea și cazarea, iar acum avem o altă cheltuială, care este foarte grea pentru noi”, a declarat Asociația Hotelierilor și Restaurantelor din Varna.
 
Premierul Boiko Borisov a anunțat, în weekend, în prezența ministrului sănătății și a ministrului turismului, că de la 1 mai Bulgaria va deschide noul sezon turistic cu reguli și măsuri concrete pentru locurile de cazare și masă. "Este foarte important ca industria turismului să se pregătească pentru sezon încă de acum, precum și ca turiștii să fie informați cu privire la condițiile în care vor vizita Bulgaria", a spus Borisov. Ministrul bulgar al sănătății, Kostadin Anghelov, a subliniat că Bulgaria se va alătura așa-numitului „certificat electronic de călătorie”, care garantează fiecărui turist să aibă trei opțiuni - fie să fie vaccinat, fie să fi avut boala și să aibă anticorpi, fie să prezinte un rezultat test PCR negativ.
 
Luni, vicepremierul bulgar și ministru al turismului, Mariana Nikolova, a emis un ordin privind norme unice pentru măsuri antiepidemice și sanitare în obiectivele turistice în sezonul estival 2021. Acestea repetă regulile de anul trecut și că sunt obligatorii pentru toate tipurile de turism și în toate unități de cazare, de servire a mesei și de divertisment, spa-uri, plaje, transport cu autobuzul.
 
Pe plajele de la mare, trebuie respectată o distanță fizică de cel puțin 1,5 m între persoanele aflate la plajă. În zonele de plajă gratuite la fiecare 20 de metri pătrați este permisă staționarea a 2 persoane sau a tuturor membrilor unei familii. O umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane, ori de toți membrii unei familii. În zonele cu plată, la fiecare 20 de metri pătrați este permisă amplasarea unei umbrele, adică la o distanță de minimum 4,5 metri, o umbrelă putând fi folosită de cel mult două persoane sau de o familie.
 
"Regulile pregătite de noi intră în vigoare de la 1 mai, iar până atunci industria turismului trebuie să le introducă", a declarat vicepremierul Mariana Nikolova. Împreună cu Ministerul Sănătății, este planificată vaccinarea prioritară a tuturor angajaților din sector, a adăugat ea. În prezent, din cei aproximativ 150.000 de lucrători din turism, 82.000 au spus că vor să fie vaccinați.
 
"Indiferent de coridoarele verzi pe care le vom deschide, atâta timp cât Bulgaria este în zona roșie pe harta COVID a Europei, nu ne putem aștepta la turiști de pe majoritatea piețelor", a declarat Dimităr Popov, președintele Asociației Operatorilor de Turism și Agențiilor de Turism din Bulgaria. Acesta este exact indicatorul la care se uită marii operatori din turism atunci când planifică zboruri charter pentru următoarele luni. "Până când în Bulgaria nu scade nivelul de contaminare, nu ne putem aștepta la un sezon de succes”, crede Popov.

 

E oficial! Bulgaria a inceput sa vaccineze cu prioritate lucratorii din domeniul turismului pentru a le oferi turistilor o vacanta in siguranta. 

Albena Group: Am inceput vaccinarea in masa pentru tot personalul.

Am creat si implementat un plan cuprinzator de masuri pentru a face turistii si personalul ce ia contact cu acestia sa se simta in siguranta. Suntem mandri sa va impartasim ca am lansat unul dintre principalele puncte din planul nostru pentru o vacanta sigura in 2021:
• incepand cu 08.04.2021 s-a dat startul vaccinarii in masa a primelor 100 de persoane din cadrul personalului din sectoarele hotelurilor, restaurantelor, SPA-urilor, sportului, animatiei si administratiei.
• Albena are propriul centru de vaccinare certificat, unde incepand cu 12.04.2021 angajatii vor fi vaccinati direct la fata locului.
• vaccinarea va acoperi personalul lanturilor hoteliere - Albena, Holiday Village White Lagoon si Forest Beach Resort (Primorsko) - cu un total de peste 3000 de angajati, la care se adauga partenerii care lucreaza in statiuni, precum si angajatii celorlalte companii - Eco Agro, Albena Autotrans, Albena Tour, Flamingo Tours si altele.
• pana la 01.06.2021 tot personalul va fi complet vaccinat.